Wat als je niet meer kunt handelen?

Je bent meestal prima in staat om je eigen zaken te regelen. Helaas kan er plotseling iets gebeuren in je leven, waardoor je dit niet meer kunt. Stel je raakt in coma door een ernstig ongeluk of je wordt getroffen door een hersenbloeding. Jij kunt niet meer handelen. Wat nu?

Indien je niets hebt geregeld zijn je naasten genoodzaakt om bewindvoering via de rechtbank aan te vragen. Dat betekent dat iemand, waarschijnlijk een familielid, jouw bewindvoerder zal worden. Bewindvoering wordt echter vaak als vervelend ervaren, vanwege de controle door en de toestemming voor bepaalde handelingen van de kantonrechter.

Een dergelijke situatie kun je voorkomen door het laten opstellen van een algehele volmacht door de notaris. In een dergelijke volmacht kun je bijvoorbeeld jouw partner, je kind(eren), een direct familielid of een andere vertrouwenspersoon benoemen tot gevolmachtigde. Dit houdt in dat deze namens jou mag handelen.

Je kunt zelf het moment van inwerkingtreding van de algehele volmacht bepalen. Een volmacht kan per direct ingaan, zodat de gevolmachtigde meteen je zaken kan regelen. Een volmacht zonder voorwaarde is aan te raden indien je gehuwd bent. Het voordeel hiervan is dat jouw partner meteen namens jou kan handelen in noodsituaties.

Daarnaast kan een voorwaarde aan de algehele volmacht worden verbonden. Hiermee bepaal je dat de volmacht pas ingaat op het moment dat aan de voorwaarde is voldaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voornoemde coma of hersenbloeding. Voordeel van een volmacht met voorwaarde, is dat jij mag handelen en niemand anders, op het moment dat er nog niet aan de voorwaarde is voldaan. De algehele volmacht treedt pas in werking, op het moment jij niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. De gevolmachtigde dient dan een arts verklaring op te vragen.

Meer informatie:
043 - 852 3 258
www.metisnotarissen.nl
www.uitvaartstudio.com


Uitvaartstudio biedt hulp en ondersteuning, verzorgt en begeleidt uitvaarten in Zuid-Limburg. Voor meer informatie, een advies of een kennismaking met Uitvaartstudio, kunt u altijd een afspraak maken. Gewoon even bellen of een e-mail sturen. Iedereen kan bij Uitvaartstudio terecht, ongeacht of en waar men een (uitvaart)verzekering heeft!

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »