Nieuwe manier van gedenken: het video gedenkboek

Gedenken is iets heel persoonlijks. Wat de één fijn vindt, vindt de ander helemaal niets. Je kunt op allerlei manieren een dierbare gedenken. Vanaf nu kan dat ook via het video gedenkboek. 

 

 

Herinneringen helpen bij het rouwproces

Bewust met herinneringen bezig zijn zorgt ervoor dat je ruimte maakt voor rouw. Veel mensen vinden het prettig om hun herinneringen te ordenen en maken een overzicht van foto’s, beelden, kaarten, het gedachtenisprentje, teksten en muziek. Alles in chronologische volgorde waarna er een PowerPoint of mp4 van wordt gemaakt. Zo kun je blijvend iemands leven gedenken. Heel waardevol. Maar wat als jij of je ouder(s) geen pc hebben of er niet mee overweg kunnen? Wat als je vader of moeder dementerende is? Dan is het (gebruiksvriendelijke) video gedenkboek een welkome oplossing. Ook als je wel een pc of laptop hebt, is dit een mooi bewaarmiddel. 

Het video gedenkboek

Het video gedenkboek is een combinatie van beeld en geluid in de vorm van een digitaal boekje. Open het en je ziet dierbare herinneringen tot leven komen. Zo kun je altijd en overal je herinneringen afspelen. Je neemt het makkelijk met je mee, bijvoorbeeld als je voor het eerst weer op vakantie gaat en je iets van je dierbare bij je wilt hebben. Voor sommige mensen is het een aanknopingspunt om over hun dierbare te praten of om samen herinneringen op te halen. Het is eenvoudig te bedienen: het enige dat je hoeft te doen is  het boek te openen en de video begint automatisch te spelen op het scherm. De video stopt vanzelf wanneer het boek gesloten wordt. Het gedenkboek is beschikbaar in A4- en A5-formaat. De inhoud bestaat uit de presentatie die tijdens de uitvaart getoond is, eventueel aangevuld met een opname van de uitvaart. De omslag kan naar eigen smaak ontworpen worden. Denk aan een mooie foto, een gedicht, het ontwerp van de rouwkaart of het gedachtenisprentje. 

Meer informatie?

Neem gerust contact met ons op.

 

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »