Het keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het keurmerk

Het is iets waar we eigenlijk niet mee te koop lopen, het keurmerk Persoonlijke Uitvaart, terwijl we er wel heel trots op zijn. We hebben het al sinds 2015. De warme beoordelingen van nabestaanden (vorig jaar een gemiddeld cijfer van ) geven ons energie en ze sterken ons in de visie die wij op uitvaarten hebben. In dit blog vertellen we daarom graag wat meer over deze visie en het keurmerk.

Wanneer krijg je het keurmerk en van wie?

Misschien wel het belangrijkste om te weten is dat nabestaanden bepalen of je het keurmerk mag houden. Je mag het keurmerk alleen houden worden wanneer er in jaar voldoende beoordelingen worden gegeven met een gemiddelde score van minimaal een 7 van de 10 punten die toegekend kunnen worden. Om in eerste instantie in het bezit te komen van het keurmerk dien je minimaal te voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder:  

de uitvaartonderneming is een kleinschalige, lokale onderneming;

 • persoonlijke aandacht en betrokkenheid staan centraal;
 • de begeleiding vindt zoveel mogelijk door één en dezelfde persoon (ook tijdens de uitvaart) plaats;
 • iedere uitvaart wordt samen met de nabestaanden op maat samengesteld, er wordt geen gebruik gemaakt van vaste draaiboeken en/of protocollen;
 • nabestaanden ontvangen uiterlijk de volgende dag een transparante conceptbegroting;
 • enkel en alleen de diensten en producten die je daadwerkelijk afneemt worden in rekening gebracht;
 • er zijn geen regels over hoeveel gesprekken of hoeveel tijd er nodig is om de uitvaart te kunnen regelen;
 • samen met de nabestaanden wordt de tijd die nodig is genomen om een persoonlijke uitvaart te creëren.  

Nabestaanden worden later gevraagd hun beoordeling te geven. Dit is natuurlijk niet verplicht! In de beoordeling komen vragen aan bod over het contact dat er is geweest, of de uitvaart persoonlijk was en aan de verwachtingen voldaan heeft. Onze beoordelingen zijn via de website van Uitvaartstudio te zien. Gewoon even op het keurmerk klikken, die is namelijk gekoppeld aan de website van het keurmerk. Je ziet dan de gemiddelde score van de afgelopen 12 maanden. Trouwens, ook via de pagina Uitvaartbeleving kun je lezen hoe nabestaanden de uitvaart hebben ervaren. Hier worden geen cijfers gegeven, maar vertellen mensen wat hen geraakt heeft, hoe zij in deze tijd geholpen zijn of hoe de reacties van familie en vrienden waren. 

Uitvaartstudio en visie op uitvaarten

Het keurmerk draait om de persoonlijke benadering, iets dat we altijd al belangrijk hebben gevonden en nog steeds natuurlijk. Niets is standaard of vaste prik bij ons. De mens is toch ook niet standaard? Als nabestaanden behoefte hebben aan dagelijks een gesprek, dan doen we dat graag. Het zal je dan ook niet verbazen dat we, ongeacht of en waar iemand verzekerd is, ook geen standaard pakketten of verplichte vaste afnames hebben. We hebben bijvoorbeeld een uitvaart verzorgd waarbij intimiteit de belangrijkste wens van de overledene was. Alleen zijn gezin mocht bij de uitvaart zijn. We hebben toen onze afscheidskamer voorgesteld. Het gezin heeft dit als heel bijzonder ervaren. Ze hadden alle tijd voor elkaar en het afscheid. Geen druk van een volgende uitvaart die gepland staat. De afscheidskamer was ingericht met foto’s en op de achtergrond speelde zijn favoriete muziek. Ook aan de afwezige nabestaanden was gedacht. Zij ontvingen na de uitvaart een gedenk videoboek. Op die manier respecteerden we alle wensen en kwamen we tegelijkertijd tegemoet aan de behoefte van de nabestaanden. Marc Moors, uitvaartregisseur:

“We willen boven alles uitvaarten verzorgen waarin de nabestaanden hun dierbare herkennen of waar we de wensen van de overledene op een inspirerende manier kunnen uitvoeren. Geen mens is hetzelfde, ieder heeft zijn of haar eigen set aan typerende eigenschappen. Het onderscheidt je van anderen. Al zijn de omstandigheden soms moeilijk, een persoonlijke en inspirerende uitvaart is altijd mogelijk - óók met een klein budget. Door corona kregen we ineens te maken met regels, ook ten aanzien van uitvaartlocaties. We hebben altijd uitvaarten op de meest uiteenlopende locaties mogen verzorgen. Locaties die voor de overledene of nabestaanden een waardevolle toevoeging vormen. Maar we laten ons niet kennen, het maakt ons extra creatief. Met de kleinste details kun je grote verschillen maken. Afscheid nemen is zo belangrijk, daar moet je gewoon voorrang aan geven”.  

Een gesprek kan altijd

Heb je naar aanleiding van dit blog vragen of wil je bijvoorbeeld je wensen vastleggen en weten wat er mogelijk is? Neem dan gerust contact op, want een gesprek kan altijd!  

 

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »