Uitvaart vooraf regelen, waarom zou je?

Uitvaart vooraf regelen geeft rust 

De redenen waarom mensen hun uitvaart vooraf geregeld willen hebben, lopen sterk uiteen. 

Bijvoorbeeld:
- je wilt zelf de regie houden
- je vindt het gezien je leeftijd tijd worden om iets te regelen
- je gezondheid maakt het noodzakelijk
- je wilt je partner en/of familie ontlasten
- je wilt het uit je hoofd en rust hebben

Vooral dat laatste, het brengen van rust is voor veel mensen belangrijk. Maar waar begin je? Dat gaan we je in dit blog stap voor stap uitleggen. Niet tot in detail, maar wel zodanig dat je kunt inschatten wat je zoal op je pad tegen komt. Als je liever een afspraak maakt, kan dat natuurlijk ook.  

In 6 stappen je uitvaart (vooraf) regelen

Stap 1: oriëntatie

Het kan zijn dat je er eerst met je naasten over wilt praten of van vrienden wilt weten of zij een geschikte uitvaartondernemer kennen. Je hebt misschien een verzekering en informeert bij de maatschappij. Je hoeft overigens niet verzekerd te zijn en je bent niet verplicht de uitvaart via je verzekering te laten regelen. Bij Uitvaartstudio kun je altijd terecht. 

Stap 2: contact met uitvaartondernemer

Heb je een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de door jou gekozen uitvaartondernemer.  Het is heel gewoon om een afspraak te maken voor zo’n oriënterend gesprek. En onthoud: je bent tot niets verplicht. 

Stap 3: voorbereiding

Ter voorbereiding op het gesprek, kun je misschien al nadenken over je vragen en wat jij écht belangrijk vindt. Stel je hebt een afspraak met Uitvaartstudio, gebruik dan ons gratis uitvaartcodicil. Dit laat je alvast over verschillende onderdelen nadenken. Klik hier om het uitvaartcodicil te downloaden. 

Stap 4: het gesprek

Houd je vragen en het uitvaartcodicil bij de hand en schroom niet om notities te maken. Praten over de dood, je eigen dood of die van een naaste, raakt je vaak meer dan je vooraf denkt. Gelukkig weten wij precies hoe we daarmee om moeten gaan. Wij vinden niets vreemd wat dat betreft. De dood en alles daaromheen ervaart iedereen weer anders. Stel je vragen en wij geven je alle mogelijkheden. We denken met je mee, kijken of je ideeën haalbaar zijn en of ze binnen jouw budget passen. 

Stap 5: een overzicht met de mogelijkheden

We werken jouw wensen vervolgens concreet uit. Je ziet de mogelijkheden, bijvoorbeeld de locatie, kist, soort vervoer of rouwkaarten in het aantal dat jij wenst (dus geen verplichte afnames) en daarachter de prijzen. Heel transparant, precies zoals wij werken. Open en eerlijk en in dienst van jou en je naasten. Een persoonlijke uitvaart hoeft niet duur zijn, integendeel. De meeste mensen zijn verrast als ze het overzicht ontvangen. Door de vrije keuze, onze onafhankelijkheid en de prijzen zonder winstopslag, is een persoonlijke uitvaart voor iedereen haalbaar. Iedereen, met elk budget, ongeacht of en waar je een uitvaartverzekering hebt. 

Stap 6: wijzigen is altijd mogelijk

Je kunt altijd, wanneer dan ook, onderdelen weghalen, wijzigen of toevoegen. Gewoon even contact opnemen. Wensen en meningen kunnen in de loop der tijd veranderen. 

Vragen of een afspraak maken

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen bel of mail ons dan gerust. Wil je zeker weten dat je uitvaart wordt ingevuld zoals jij dat wil of wil je je naasten heel wat zorgen besparen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Hoe dan ook, we zijn er voor je.

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »