Waarom je uitvaart vooraf regelen?

De redenen waarom mensen hun uitvaart vooraf geregeld willen hebben, lopen sterk uiteen. Het zijn mensen die zelf de regie willen hebben of mensen die ongeneeslijk ziek zijn, op hoge leeftijd zijn, euthanasie willen plegen of mensen die hun partner of familie willen ontlasten. Er zijn ook overeenkomsten: in het begin is het nog moeilijk maar als alles geregeld is, geeft dat de meeste mensen een goed gevoel en heel veel rust.

Je uitvaart vooraf regelen, hoe pak je dat aan?

We gaan het je stap voor stap uitleggen. Niet tot in detail, maar wel zodanig dat je kunt inschatten wat je zoal op je pad tegen komt.

 Je uitvaart vooraf bij Uitvaartstudio regelen geeft rust

Stap 1: oriëntatie

Het kan zijn dat je er eerst met je naasten over wilt praten of van vrienden wilt weten of zij een geschikte uitvaartondernemer kennen. Je hebt misschien een verzekering en informeert bij de maatschappij. Je hoeft overigens niet verzekerd te zijn en je bent niet verplicht de uitvaart via je verzekering te laten regelen. Bij Uitvaartstudio kun je altijd terecht.

Stap 2: contact met uitvaartondernemer

Heb je een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de door jou gekozen uitvaartondernemer(s).  Het is heel gewoon om een afspraak te maken voor zo’n oriënterend gesprek. En onthoud: je bent tot niets verplicht.

Stap 3: voorbereiding

Ter voorbereiding op het gesprek, kun je misschien al nadenken over je vragen en wat jij écht belangrijk vindt. Stel je hebt een afspraak met Uitvaartstudio, gebruik dan ons gratis uitvaartcodicil. Dit laat je alvast over verschillende onderdelen nadenken. Klik hier om het uitvaartcodicil te downloaden.

Stap 4: het gesprek

Houd je vragen en het uitvaartcodicil bij de hand en schroom niet om notities te maken. Praten over de dood, je eigen dood, raakt je vaak meer dan je vooraf denkt. Gelukkig weten wij precies hoe we daarmee om moeten gaan. Wij vinden niets vreemd wat dat betreft. De dood en alles daaromheen ervaren we allemaal weer anders. Stel je vragen en wij geven je alle mogelijkheden. We denken met je mee, kijken of je ideeën haalbaar zijn en of ze binnen jouw budget passen.

Stap 5: een overzicht met de mogelijkheden

We werken jouw wensen vervolgens concreet uit. Je ziet de mogelijkheden, bijvoorbeeld de locatie, kist, soort vervoer of rouwkaarten in het aantal dat jij wenst (dus geen verplichte afnames) en daarachter de prijzen. Heel transparant, precies zoals wij werken. Open en eerlijk en in dienst van jou en je naasten. Een persoonlijke uitvaart hoeft niet duur zijn, integendeel. De meeste mensen zijn verrast als ze het overzicht ontvangen. Door de vrije keuze, onze onafhankelijkheid en de prijzen zonder winstopslag, is een persoonlijke uitvaart voor iedereen haalbaar. Iedereen, met elk budget, ongeacht of en waar je een uitvaartverzekering hebt.

Stap 6: rust en wijzigen is altijd mogelijk

Je kunt altijd, wanneer dan ook, onderdelen weghalen, wijzigen of toevoegen. Gewoon even contact opnemen. Wensen en meningen kunnen in de loop der tijd veranderen.

Je uitvaart vooraf regelen geeft rust

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of wil je een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact met ons op.

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Marc Moors is een zeer gedreven en gepassioneerde uitvaartondernemer met zijn hart op de juiste plaats en 100 % aandacht voor zijn klanten. Hij kan uitermate goed luisteren naar de behoefte en weet zo van de uitvaart voor en met nabestaanden een mooie en eervolle herinnering aan de overledene te maken.
  Jessica Slijkhuis, Maastricht
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »