Toon Hermans Huis Maastricht (THHM) en Uitvaartstudio tekende 10 april jl. de ambassadeursovereenkomst. Uitvaartstudio is daarmee de tweede THHM Ambassadeur Goud met Ster van 2015. Naast een financiële bijdrage is een gezamenlijk georganiseerd nabestaandendiner onderdeel van deze bijzondere samenwerking. 30 September vindt het eerste diner plaats in de sfeervolle ‘Toonkamer’ in het huis.

Intiem diner met mensen die elkaar begrijpen

Geld geven kun je overal, maar ik wilde meer doen dan alleen dat. Ik zocht naar iets bijzonders, een manier om echt iets te kunnen betekenen voor nabestaanden’ aldus Marc Moors, eigenaar van Uitvaartstudio. In overleg met Melanie Frederiks, directeur THHM, ontstond het idee van een diner met lotgenoten. Want wat is er intiemer dan dineren aan een grote tafel in een beschermde omgeving? Met mensen die jou begrijpen, omdat ze allemaal hetzelfde hebben meegemaakt en ook in een rouwproces zitten.

En er mag gelachen worden… graag zelfs. ‘We willen een ontspannen avondje uit aanbieden en onze gasten verwennen met heerlijke gerechten en een wijntje. We staan zeker even stil bij de overledenen, maar het doel is een gezellig avondje uit met lotgenoten’, aldus Melanie.

Missionaris

Marc merkt in zijn werk dat mensen behoefte hebben aan voorlichting en wil zich vanuit die gedachte aan het THHM verbinden. In het voortraject, door mensen te attenderen op de mogelijkheden en de activiteiten die hier plaatsvinden. Maar zeker ook in het na traject; dat mensen ook na het overlijden van een dierbare welkom zijn in het THHM en dat er activiteiten aangeboden worden die therapeutisch werken in het rouwproces. Los nog van het lotgenotencontact dat zo belangrijk is.

Uitvaartstudio denkt out-of-the-box

Bij een uitvaart denken mensen vaak dat de mogelijkheden beperkt zijn. Je gaat naar de kerk of het crematorium en dan volgt de begrafenis of crematie. Niet iedereen weet dat een dienst ook in een mooi kasteeltje kan plaatsvinden. Of in het café waar men elkaar ontmoet heeft en waar zoveel geweldige herinneringen liggen. In de Randstad is het al meer ingeburgerd, maar hier in het zuiden denken mensen nog veel in de oude patronen. Zonde, vindt Marc, want een persoonlijke uitvaart kan het rouwproces verlichten. “Soms voel ik me een beetje een missionaris, wanneer ik ondanks al het verdriet voor een glimlach kan zorgen als duidelijk wordt dat we van de uitvaart iets waardevols kunnen maken. Dat wil ik uitdragen en vanuit die voorlichtingsgedachte wilde ik mezelf ook graag verbinden aan het THHM”.

Toon Hermans Huis Maastricht

Kijk voor meer informatie over het huis, het diner en overige activiteiten op www.thhm.nl.

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »