Nabestaanden die niet meer kunnen beschikken over gegevens op een computer, laptop, tablet of telefoon van de overledene. Men wil dan graag bij de digitale documenten van de overledene voor de afwikkeling van zijn of haar zaken, het kunnen beantwoorden van e-mails maar ook online abonnementen kunnen beëindigen.

Maar hoe komen de nabestaanden in de computer van de overledene als zij het wachtwoord niet weten? Is het voor de begrafenis of crematie wenselijk om te beschikken over de contacten en berichten in de mobiele telefoon maar weten zij de pincode niet? Staan er op de tablet van de overledene bijvoorbeeld foto’s die men wil gebruiken tijdens de uitvaart en is deze beveiligd met een toestelcode? En hoe kunnen de nabestaanden online diensten en social media van de overledene beëindigen als zij niet eens weten of daar gebruik van is gemaakt, laat staan dat ze de gebruikersnamen en wachtwoorden kennen.

Ervaring als Digitaal Forensisch Specialist en apparatuur welke ook wordt gebruikt door de Politie en het Nederlands Forensische Instituut, heeft geresulteerd in de unieke dienstverlening van Digitale Nazorg met de stelling: “Als het ons niet lukt, is het ook (nog) niet mogelijk.”

Daarom hanteren ze ook het principe van no cure, no pay voor de meeste diensten.

“Er zijn ook geen vergelijkbare diensten (uitgezonderd hulp bij het beëindigen van online diensten waarvoor men de gebruikersnaam en/of inloggegevens wél weet) waarbij met hightech apparatuur, specialistische kennis en een betrouwbare achtergrond (vrijwel allemaal overheid) in een behoefte kan worden voorzien”, aldus Sander van der Meer, algemeen directeur. “Daarnaast kunnen wij ook vaak de gegevens nog redden van een telefoon, computer, harde schijf, USB-stick of fotokaartje wat fysiek beschadigd is door een ramp, ongeluk, overstroming tot zelfs brandschade.”

Digitale nazorg Uitvaartstudio

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Marc Moors is een zeer gedreven en gepassioneerde uitvaartondernemer met zijn hart op de juiste plaats en 100 % aandacht voor zijn klanten. Hij kan uitermate goed luisteren naar de behoefte en weet zo van de uitvaart voor en met nabestaanden een mooie en eervolle herinnering aan de overledene te maken.
  Jessica Slijkhuis, Maastricht
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

 • Nieuw: het video gedenkboek

  Gedenken is iets heel persoonlijks en kan op verschillende manieren. Vanaf nu ook via het video gedenkboek.

  Verder lezen »
 • Begraven of cremeren

  Eén van de belangrijkste vragen. Weet jij het voor jezelf? En voor je partner? Uitvaartstudio helpt je graag, bijvoorbeeld via dit blog. We geven uitleg, belichten de verschillen en geven de alternatieve mogelijkheden.

  Verder lezen »
 • Uitvaart regelen en ruzie

  Een overlijden van een familielid kan helaas ook tot pijnlijke ruzies en moeilijke situaties leiden. Lees wat je kunt doen zodat iedereen met een goed gevoel naar de uitvaart terugkijkt.

  Verder lezen »
 • Meer berichtenMeer berichten

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »