Uitvaartkisten met een verhaal

W.Kwadraat is een project dat door ontwerper Wim Segers en sales verantwoordelijke Wim Alenus werd opgestart vanuit de behoefte de doodskist een eigentijds beeld te geven, waarbij poëzie en symboliek de basis vormen. W.Kwadraat wil met een sobere en serene vormgeving de nabestaanden een extra keuzemogelijkheid bieden.

Een bewuste keuze: Een doodskist is een bijzonder emotioneel geladen meubel. W.Kwadraat wil het anachronisme van de doodskist uit de wereld helpen en het meubel terugbrengen tot een eigentijds, poëtisch object met symbolische waarden.

Forum: de gelaagde kist staat symbool voor de kringloop van het leven, het opeenstapelen van levensfasen tot één mooi geheel. De lagen geven symboliseren de geboorte, kindertijd, jeugd, jong volwassen, volwassenheid, herfst van het leven en de dood.

Arcum: de kist in de vorm van een tunnel verbeeldt de doorgang van het leven, zonder begin of einde, het inpassen in de ketting van generaties, de rust en de geborgenheid. Het mistgrijs staat voor stilte of uitzichtloosheid, het warmgrijs voor warmte of somberheid. De hemelsblauwe toets op het voor- en achter-paneel staat voor de toekomst. Aan de nabestaande de keuze welke kleur of eigen creatieve invulling mag primeren.

Varum: de licht hellende kist verwijst naar het afscheid en het noodzakelijk loslaten in waardigheid en rust. Het eenvoudige kruis kan symbool staan voor een christelijke levensvisie of voor spiritualiteit, maar kan ook een teken zijn voor de dood als definitief afscheid. Het confronteert ons met de mate waarin we onszelf als kerkelijk beschouwen en in hoeverre we traditie en rituelen in ons leven of sterven toelaten.

Bij een goede keuze draait alles om schoonheid en sereniteit. De kist die spontaan mooi gevonden wordt en overeenstemt met het karakter en de levensstijl van de overledene. Een vormgeving met respect voor het verdriet en andere emoties van de nabestaanden.
Meer informatie:
043 - 852 3 258
www.uitvaartstudio.com

Belangrijkste is dat er veel meer kan dan je verwacht, ongeacht waar je verzekerd bent. Veel mensen menen dat ze vastzitten aan de standaard pakketten van verzekeraars of dat zo’n bijzondere uitvaart handenvol geld kost. Dat is echter niet het geval, want al onze producten en diensten worden zonder winstopslag geleverd. Je moet het maar net even weten en meestal is er na een overlijden weinig tijd.
Uitvaartstudio biedt hulp en ondersteuning, verzorgt en begeleidt uitvaarten in Zuid-Limburg.

Voor meer informatie, een advies of een kennismaking met Uitvaartstudio, kunt u altijd een afspraak maken. Gewoon even bellen of een e-mail sturen. Lees ook eens de ervaringen van anderen en zie wat wij voor je kunnen doen.

www.uitvaartstudio.com/reacties
 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »