Lijkwade maakt afscheid persoonlijker

Mensen zijn steeds bewuster bezig met de wijze waarop zij afscheid willen nemen van het leven. De dood is niet meer zo weggestopt. Handgemaakte lijkwades, gemaakt door Marijke Ott van Atelier Alewijn, komen tegemoet aan de behoefte om persoonlijk vorm te geven aan de uitvaart. De stof van de wade geeft een natuurlijke uitstraling en versterkt het gevoel van verbondenheid met elkaar tijdens de uitvaart. Een persoonlijk afscheid biedt nabestaanden een mooie herinnering en dat geeft troost.


Lijkwade
Het gebruik van een lijkwade bij begrafenis of crematie is de laatste jaren in opkomst en bouwt voort op een eeuwenoude traditie in veel culturen. Een wade is een grote lap stof gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen, linnen en zijde waarin de overledene wordt toegedekt en omhuld. Een grafkist is dan niet meer nodig. Het lichaam blijft toegankelijk, herkenbaar en gemakkelijk aan te raken. Marijke: "Ik merk dat ik met stof iets moois kan creëren én iets kan betekenen op een belangrijk moment als het levenseinde". Met mijn wades help ik mensen om op hun eigen wijze afscheid te nemen van het leven.
De overledene wordt in de wade op een baarplank vervoerd die wordt mee begraven of gecremeerd. Lijkwaden passen daarnaast binnen het concept van duurzaamheid en verbondenheid met de natuur.
Meer informatie:
043 - 852 3 258
www.atelieralewijn.nl
www.uitvaartstudio.comUitvaartstudio biedt hulp en ondersteuning, verzorgt en begeleidt uitvaarten in Zuid-Limburg. Voor meer informatie, een advies of een kennismaking met Uitvaartstudio, kunt u altijd een afspraak maken. Gewoon even bellen of een e-mail sturen. Iedereen kan bij Uitvaartstudio terecht, ongeacht of en waar men een (uitvaart)verzekering heeft!

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Marc Moors is een zeer gedreven en gepassioneerde uitvaartondernemer met zijn hart op de juiste plaats en 100 % aandacht voor zijn klanten. Hij kan uitermate goed luisteren naar de behoefte en weet zo van de uitvaart voor en met nabestaanden een mooie en eervolle herinnering aan de overledene te maken.
  Jessica Slijkhuis, Maastricht
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Nieuws en ontwikkelingen in de uitvaartbranche

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleance registeren te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »