Uitvaartregisseur Marc Moors van Uitvaartstudio is sinds oktober een partnership aangegaan met Greencoffins. Dit Katwijkse bedrijf is in Nederland alleenvertegenwoordiger van de Engelse Fair Trade producent Ecoffins. Ecoffins is het enige door de WFTO gecertificeerd bedrijf dat Fair Trade Eco uitvaartproducten op de markt brengt. De uitvaartkisten zijn gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. Naast de traditionele kistenmakers had Uitvaartstudio al goede contacten met moderne kistleveranciers, maar deze uitbreiding van het assortiment is meer dan welkom. Het biedt mensen een ruime keuze aan Fair Trade Milieuverantwoorde uitvaartkisten. Denk daarbij aan mensen die ervoor kiezen om een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde levensstijl ook na het overlijden in praktijk te brengen. Bovendien zijn de kisten ook nog eens opvallend mooi.

De World Fair Trade Organization (WFTO) houdt er toezicht op dat de plaatselijke boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen evenals zij die de kisten vervaardigen. Daarnaast controleert de WFTO op kinderarbeid en gedwongen arbeid. Op deze manier dragen de klanten van Uitvaartstudio bij aan een duurzame ontwikkeling van de armste regio’s in de wereld.
Fair Trade staat letterlijk voor eerlijke handel. Marc Moors is van mening dat de prijs van een kist voor de klant zo laag mogelijk hoort te zijn om de keuze voor iedereen zo groot mogelijk te houden. Daar staat als voorwaarde tegenover dat de telers en de makers van de kisten hier niet onder mogen lijden. Dat kan volgens Marc Moors alleen maar als uitvaartondernemers minimale winst maken op de verkoop van een kist. “Bij Uitvaartstudio zit deze marge zelfs op nul procent wat uitzonderlijk is in Nederland”.
Eco begint bij de kweken. Het overgrote deel van Ecoffinsproducten wordt vervaardigd van gewassen die na de oogst zonder noodzaak tot herplanten weer aangroeien. Een goed
voorbeeld hiervan is Pandanus, of wilde ananas, dat als onkruid wordt bestempeld en veel voorkomt in tropische delen van de wereld. De overige Ecoffins komen van speciaal voor dit doel aangelegde eco-plantages. Bij de productie van uitvaartkisten worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar blijven. Zowel bij crematie als bij begraven komen er dus geen schadelijke afvalstoffen vrij.

Info: www.uitvaartstudio.com, www.greencoffins.nl

 • Groot compliment voor de totale behandeling en afhandeling van de uitvaart van mijn man.
  Respect voor de professionele en rustige manier van werken.
  Grote steun in deze moeilijke tijd!
  Beppie Knubben - Kraft, Valkenburg
 • Wat een fijne begrafenisondernemer!   Marc Moors is een héél goede uitvaartondernemer. Ik heb zijn begeleiding als zeer prettig ervaren en zal hem zeker de volgende keer weer bellen. Hoop dan ook dat hij dit beroep nog heel lang blijft uitvoeren. Zijn pluspunten zijn: rustig persoon met een luisterend oor, goede tips en niks was hem teveel. Ook na de crematie toen hij op huisbezoek kwam, alle tijd en een luisterend oor, hoe ik het gemis ervaarde van mijn moeder. Ook alles netjes verzorgd van de uitdraai van het digitale condoleanceregister in een mooi klappertje en nog zoveel meer, teveel om op te noemen. Chapeau wat een fijne begrafenisondernemer. Zal hem zeker bij iedereen in mijn familie en vriendenkring aanraden.  
  Marie-Louisa Gilissen - Schreurs, Vilt
 • Namens mijn familie wil ik mijn dank uitspreken voor de zeer persoonlijke en bijzonder prettige benadering door Marc Moors van Uitvaartstudio.

  Zowel voor als na het overlijden van mijn vader hebben er gesprekken plaatsgevonden. Vooraf zodat mijn vader zelf nog zijn persoonlijke wensen kenbaar kon maken. Direct na het overlijden heeft Marc ons de nodige praktische regeldingen uit handen genomen. Tijdens de uitvaart heeft hij gezorgd dat alles op rolletjes liep. Achteraf uitstekende nazorg.

  Met de hulp van Marc is het een prachtig, zeer persoonlijk afscheid geworden. Een afscheid dat ik iedereen gun. Tot slot de afrekening: geheel conform afspraak. In een woord: perfect.

  Marc bedankt!
  Frank Ermers, Heerlen
 • Meer persoonlijke uitvaartbelevingen »

Digitaal condoleren

Wij bieden u de mogelijkheid om digitaal te condoleren.
Bij een uitvaart kan ervoor gekozen worden een openbaar of afgeschermd condoleanceregister te openen. Zo krijgen alle bekenden optimaal de gelegenheid hun medeleven en gedachten te delen.

De condoleances kunnen online bekeken worden, maar kunnen ook gedownload worden als digitaal boek en besteld worden als geprint boek.

Condoleren »